P e n g e n a l a n

Sebagai muqadimah, blog ini diwujudkan bertujuan untuk mengisahkan tentang hobi terbaru teman iaitu memelihara arnab sebagai binatang peliharaan. Minat untuk memiliki sepasang arnab telah lama terbuku di benak hati. Cuma masa dan tanggungjawab saja yang tidak beberapa mengizinkan untuk teman mulakan hobi ini. Bersempena dengan nama lokasi kediaman teman di Cluster 7, Taman Putra Perdana Puchong, dengan ini secara rasminya teman namakan blog ini sebagai Cluster 7 Rabbitry. Berserta alamat laman blog rasminya iaitu http://cluster7rabbitry.blogspot.com. Semoga blog ini dapat menyajikan siri-siri pengalaman dan informasi bermanfaat tentang hobi memelihara arnab.
________________________________________________________________________________________________________________________________

3.10.11

Kiriman al-Falfa Hay Dari Johor

Pada hari Jumaat minggu lepas bersamaan 30 September, teman telah menerima hantaran. Bukan hantaran meminang. Teman ni dah berumahtangga dan berkeluarga. Hantaran melalui pos laju tersebut merupakan sebungkus kotak sebesar sebuah toster dengan berat lebih kurang 5.250 kg. Apa gamaknya tu? Inilah dia al-falfa hay yang teman pesan dari Johor Bahru. Sukran kepada saudara Nordin Bin Sidin, empunya laman web Arnab Pelangi yang telah menyediakan pelbagai barangan keperluan arnab. Harga alfalfa hay yang teman beli dari beliau pun adalah yang paling murah teman temui serta berkualiti tinggi. Bak kata orang arab mumtaz!. Bukan main suka arnab-arnab teman melahap alfalfa hay tu. Macam makan waktu berbuka puasa pula. Terbaik. :)


Inilah bungkusan yang diterima. Besar. Sama saiz dengan microwave teman.
~
Segar dan ranggup.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1 comment:

  1. Assalamualaikum Tuan Khairul Amri. Mohon bertanya. Adakah Tuan masih membela arnab hingga kini?

    ReplyDelete